Danas je održan sastanak rukovodstva Opštine Bijelo Polje sa predstavnicima mještana Koritske visoravni, koji su nedavno protestvovali zbog problema sa vodom.

Na sastanku su predstavnici mještana upoznali predsjednika Opštine Petra Smolovića sa problemom na koji su nedavno ukazali, nakon čega je dogovoreno da se formira komisija koja će utvrditi činjenično stanje.

Komisija će biti sačinjena od predstavnika mještana, lokalne samouprave, izvođača radova, nadzornog organa i Uprave za vode, a prvi obilazak terena je planiran u subotu.

Nakon što se dobije tačan izvještaj o problemu na koji ukazuju mještani pristupiće se rješavanju istog.

Predsjednik Smolović je podsjetio da je prošle godine završen višegodišnji projekat rješavanja vodosnadbijevanja Koritske visoravni u koji je Opština uložila značajna sredstva, ali da je neophodno sagledati tehničko rješenje i utvrditi da li su nelegalni priključci doveli do problema na koji mještani ukazuju.

Sastanku sa mještanima Korita su pored predsjednika Opštine prisustvovali potpredsjednik Ernad Suljević, menadžer Fahrudin Begović, direktor Direkcije za izgradnju i investicije Milanko Minić, kao i predstavnici Sekretarijata za ekonomski razvoj i inspekcijske poslove.