Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović se danas sastao sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori NJ.E. Mihajlom Trpkoskim, koji je boravio u zvaničnoj posjeti Opštini Bijelo Polje.

Sastanku, na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore, bilo je riječi i o mogućnostima za uspostavljanjem različitih oblika saradnje na polju kulture, turizma, sporta ali i ostalih oblasti od zajedničkog interesa.

Predsjednik Smolović upoznao je ambasadora  sa osnovnim karakteristikama Bijelog Polja, prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskim nasljeđem, razvojnim potencijalima grada, kao i mogućnostima i planovima za unaprijeđenje turističke ponude.

Prijateljstvo Republike Sjeverne Makedonije i Opštine Bijelo Polje dodatno je ojačano, kako je kazao Smolović potpisivanjem ugovora o bratimljenju sa Strumicom.

Dobrodošlicu u Bijelo Polje ambasadoru Sjeverne Makedonije poželjela je i predsjednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić i pozvala ambasadora da radi na jačanju ekonomske saradnje.

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije NJ.E. Trpkoski zahvalio se predsjedniku Opštine Bijelo Polje na srdačnom prijemu i istakao da je ovo jedna u nizu posjeta crnogorskim opštinama, tokom kojih se upoznaje sa njihovim karakteristikama i naglasio da će, tokom svog mandata raditi na jačanju i do sada veoma uspješne saradnje između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije.

Ambasador je naglasio da pored odličnih odnosa na državnom nivou veoma značajna saradnja između lokalnih vlasti veoma značajna, te da je ova posjeta u tom pravcu.

On je iskazao spremnost da radi na unapređenju privredne saradnje, zbog čega su na današnjem sastanku prisustvovali predsjednik Ekonomskog savjeta Opštine Bijelo Polje Hasan Ramović i izvršni direktor kompanije Franca, Sead Franca.