Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović ugostio je delegaciju kompanije „Adriatic Marinas“, koja za potrebe Nautičkog centra „Porto Montenegro“ i hotela „Regent“, danas organizuje sajam zapošljavanja u potrazi za 250 sezonskih radnika.

Predsjednik Smolović je gostima iz Tivta predstavio turističke potencijale Bijelog Polja i izrazio uvjerenje da se saradnja između juga i sjevera naše države može unaprijediti na više nivoa.

„Tu prije svega mislim na svjetske kompanije koje posluju na primorju, koje mogu da investiraju i u turističke kapacitete na sjeveru. Pored toga, vjerujem da se saradnja može unaprijediti i kroz otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda, te da turisti koji posjete Crnu Goru konzumiraju organske i autentične proizvode sa ovih krajeva“ – kazao je predsjednik Smolović.

On je istakao da je zaposlenje 250 radnika na sezonskim poslovima veoma značajno i zbog budućeg razvoja naše opštine, jer će i Bijelo Polje kada se bude razvijalo kao turistički centar imati tražnju za kvalitetnom radnom snagom kao što je to danas slučaj sa kompanijom iz Tivta.

Predsjednik je ohrabrio mlade ljude da apliciraju za posao u kompaniji Porto Montenegro kako bi stekli iskustvo i znanje usklađeno sa najvećim svjetskim standardima u turizmu.

Delegaciju kompanije Adriatic Marinas iz Tivta su činili Žana Zeković, Jelena đerđev, Sandra Kapičić i Sava Mihailović koji su se predsjedniku Opštine zahvalili na gostoprimstvu i izrazili želju da se zaradnja unaprijedi u narednom periodu.

„Kada su u pitanju poslovi, kandidati imaju priliku da apliciraju za raspoložive pozicije u sektorima: marine, recepcije, maloprodaje, domaćinstva, hrane i pića, kuhinje, kao i za različite pozicije u okviru hotela Regent, u sektorima kuhinje, hrane i pića, domaćinstva, recepcije, konsijerža i SPA centra“ – saopštili su iz kompanije Adriatic Marinas.