Na 29. sjednici Skupštine opštine, usvojen je predlog predsjednika Petra Smolovića, da se za potpredsjednike Opštine imenuju Ernad Suljević i Nermin Bećirović.

Predsjednik je govoreći o potpredsjednicima, istakao da je prethodnom mandatu imao jako dobru saradnju, te da vjeruje da će oni nastaviti da daju svoj doprinos radu lokalne samouprave i u narednom periodu.

Odbornici su predlog odluke usvojili sa 21 glasom za, 4 protiv, dok su 2 odbornika bila uzdržana.

Za preduzetničke ideje u Bijelom Polju Opština izdvaja 200 hiljada eura

Predlozi odluka o raspodjeli sredstva za podršku mladim preduzetnicima i ženskom preduzetništvu dobili su podršku odbornika u lokalnom parlamentu. Odlukom je predviđeno da Opština Bijelo Polje obezbijedi 200 hiljada eura kao podršku preduzetnicima iz Bijelog Polja.

Oduku o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za mlade preduzetnike u 2022.godini je podržalo 22 odbornika, dok je za odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u 2022.godini bilo 23 odbornika.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izmjeni Odluke o dodjeli sredstava za finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom koje čine koaliciju „Savez“, kojom je povećan iznos podrške sa 150 na 250 eura.

Stvoreni uslovi za izgradnju pomoćnog terena u Lješnici

Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o zajedničkoj izgradnji fudbalskog terena i pratećih objekata između Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Bijelo Polje usvojen je sa 21 glasom na današnjoj sjednici, čime su se stvorili uslovi za početak izgradnje pomoćnog terena u Lješnici.

Ovim ugovorom je predviđeno da FSCG obezbijedi sredstva za kupovinu zemljišta u Lješnici i izgradnju pomoćnog terena, dok će Opština Bijelo Polje učestvovati sa 25 posto sredstva neophodnih za realizaciju projekata.

Usvojene sve tačke Dnevnog reda

Na 29. sjednici Skupštine opštine usvojeni su izvještaji o radu Javnih ustanova i Organizacija čiji je osnivač Opština Bijelo Polje, kao i izvještaji o realizaciji akcionih planova.

Današnjoj sjednici je pored odbornika i predstavnika lokalne samouprave prisustvovala predstavnica NVO Romi sa sjevera Rozana Božović.