Predsjednik Petar Smolović sastao se danas sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom, koja je boravila u zvaničnoj posjeti Bijelom Polju.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima dvije države, uz konstataciju predsjednika Smolovića da se to prijateljstvo manifestuje partnerskim odnosom i konkretnim aktivnostima u Bijelom Polju, kao što je nabavka medicinske opreme za Opštu bolnicu i drugih, koje su finansijski podržane od Bugarske ambasade.

Predsjednik Smolović je istakao bliskost između dva naroda koje je spojila nesreća u kojoj je stradalo 12 bugarskih đaka, nakon koje je Bijelo Polje uspostavilo odnose i bratimljenje sa Svištovom, gradom iz kojeg su djeca koja su stradala.

Sagovornici su se saglasili da saradnju treba unapređivati kroz saradnju sa gradovima koji imaju sličnu turističku ponudu, odnosno koji su prepoznati kao skijaški ili speleološki centri.

Posjetu Bijelom Polju, Ambasadorka Bugarske je iskoristila da položi vijence na Spomenik "12 ruža", koji je posvećen stradalim djacima u nesreći prije 18. godina vraćajući se sa ekskurzije. Takođe, ambasadorka i predsjednik Opštine su položili vijence na Spomenik stradalima u željezničkoj nesreći na Bioču.