Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović organizovao je danas sastanak s poljoprivrednim proizvođačima i predstavio planirane mjere podrške u okviru lokalnog budžeta za ovu godinu.

On je najavio usvajanje Programa mjera za podršku poljoprivredi i ruralnom i održivom razvoju u iznosu od 450.000 eura, a poljoprivrednici su, u neposrednom dijalogu, imali priliku da saopšte s kojim se problemima susrijeću, koja im infrastruktura fali, šta im sve treba za sigurnost na tržištu.

"Ono što je novina u odnosu na prošlu godinu je povećanje subvencija proizbođačima mlijeka, koji će od Opštine dobijati premiju od po pet centa za svaki litar otkupljenog mlijeka. Subvencije će imati i Bjelopoljci koji se bave biljnom proizvodnjom, biće podržano osiguranje poljoprivrednih gazdinstava, kao i mnoge druge oblasti obuhvaćene sa 25 mjera podrške" - kazao je predsjednik Smolović.

Najavljen je nastavak dalje komunikacije koji će se realizovati neposredno na terenu, kako bi se svi ti problemi brže i efikasnije rješavali. Iskazana je puna podrška za namjeru Opštine Bijelo Polje da se u 2022. godini, do kraja realizuje predstavljeni opštinski Agrobudžet.

Predsjednik Smolović je podsjetio da je uvijek sa posebnim zadovoljstvom razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima, poštujući njihov pošten i mukotrpan rad, a naglasio je da donošenje ovih mjera, prije svega, ima za cilj povećanje dohotka proizvođača, podizanje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje, kvaliteta proizvoda, kao i njihovu konkurentnost na tržištu.

Programi mjera za podršku poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu sadržaće 25 mjera vida podrške poljoprivrednim proizvođačima i ljudima koji žive na selu.