Žiri za dodjelu Nagrade “3. januar” utvrdio je na današnjoj sjednici listu kandidata za najveće opštinsko priznanje, koje se dodjeljuje svake godine za najbolja ostvarenja, postignute rezultate i doprinos razvoju opštine.

Nakon razmatranja prijedloga i dokumentacije dostavljene Skupštini opštine Bijelo Polje, Žiri je ustanovio da svi predloženi kandidati formalno ispunjavaju uslove i kriterijume da budu nosioci ovog najvišeg opštinskog priznanja i sačinio listu potencijalnih dobitnika, na kojoj se ove godine našlo njih osam, saopštio je predsjednik Žirija Abaz Dizdarević.

“Na danas održanoj sjednici utvrđena je lista predloženih kandidata na kojoj su se našli FK Jedinstvo, Veselin Đokić sportski novinar, Dr Marina Kljajević posthumno, Veršigora Vešo Bulatović posthumno, Dr Kenan Erović, Logopedski centar Logoškolica, Milutin Obradović akademski slikar i Turistička agencija Rams – DOO Rams explorer” – naveo je Dizdarević.

On je napomenuo da je na dnevnom redu prve konstitutivne sjednice bilo i usvajanje Poslovnika o radu Žirija, kao i određivanje novčanog iznosa Nagrade “3. januar”.

Odluka o dobitnicima Nagrade 3. januar biće donešena na narednoj sjednici.