Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić posjetio je danas zajedno sa v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodragom Bešovićem Bijelo Polje, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine i održao radni sastanak sa Opštinskim timom za zaštitu i spašavanje.

Na sastanku je analizirana trenutna situacija u Bijelom Polju, kao i reakcija službi u cilju sprečavanja posledica od poplava.

Ministar Adžić je iskazao zadovoljstvo za brze reakcije nadležnih službi u Bijelom Polju i pohvalio rad Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, koji je primjer za sve u Crnoj Gori kako treba da štab funkcioniše u ovakvim situacijama.

On je kazao da je danas situacija mnogo povoljnija nego prethodnih dana, poručio je ministar i istakao da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom.

“Negdje smo vidjeli koje su to kritične tačke i iskazali spremnost da u danima pred nama kada vodostaj se spusti i kada budemo imali povoljniju situaciju da procijenimo štetu koja je nastala. Tu smo da poslije ovakve situacije i negdje se stavimo na raspolaganje svim svojim kapacitetima kao Vlada Crne Gore opštinama i građanima koji su pretrpjeli štetu prethodnih dana” – kazao je ministar Filip Adžić.

Predsjednik Petar Smolović je upoznao ministra i njegove saradnike sa načinom rada Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kao i problemima sa kojima su se opštinske službe suočavale na terenu.

“Razmijeni smo informacije i dogovorili kako da u narednom periodu djelujemo. Ono što očekujemo od Vlade Crne Gore u narednom periodu da nam pomogne u saniranju šteta na putnoj infrastrukturi kao i od državne Komisije za elementarne nepogode da nadoknadi građanima štetu. Ono što je najvažnije da nije bilo životno ugroženih ni ljudskih žrtava i kada prođe sve ovo pokušaćemo da zajedno rješavamo probleme nastale usljed nevremena prethodnih dana” – istakao je predsjednik Opštine Petar Smolović.