Predsjednik Opštine Petar Smolović obišao je danas Sajam sezonskog zapošljavanja, gdje je razgovarao sa predstavnicima Nautičkog centra Porto Montenegro, hotela Regent i Budda Beach bara koji su predstavili ponudu sezonskih poslova mladima u Bijelom Polju.

Predstavnica hotela Regent Maida Pilica, kazala je da je veoma zadovoljna odzivom, te da se kroz sajmove zapošljavanja pruža prilika za zaposlenje oko 300 mladih iz Crne Gore na sezonskim posloviima.

“Ridžent hotel kao jedan ozbiljan poslodavac je to prepoznao i naravno, neki od tih kolega će nam se vratiti i ovog ljeta, tako da se nadamo da ćemo i na ovom sajmu upoznati mlade ljude koji žele da se razvijaju u ovoj profesiji i naravno, da nam se vraćaju iz sezone u sezonu” – saopštila je Pilica.

Ona je podsjetila da su najčešći poslovi koji se nude u Ridžent hotelu, ali i kod ostala dva poslodavca koji su svoje ponude predstavili na današnjem sajmu poslovi na recepciji, u sektoru domaćinstva, hrane i pića.

“Slobodnih radnih mjesta što se tiče našeg hotela ima 120, a zajedno sa Portom Montenegro i buda–bar bič potražujemo radnike za blizu 300 pozicija” – istakla je Pilica.

Milka Bošković načelnica Zavoda za zapošljavanje u Bijelom Polju kazala je da se na sezonskim poslovima posredstvom ove državne službe angažuje od 500 do 700 nezaposlenih lica iz Bijelog Polja.

“Očekujemo da će interesovanje poslodavaca sa crnogorskog primorja biti mnogo veće, da će što više nezaposlenih iz naše opštine i sa sjevera sezonski zaposliti. Ovakvi sajmovi jedinstvena su prilika kako za poslodavce, tako i za nezaposlena lica koji u neposrednom kontaktu mogu da odaberu adekvatnu radnu snagu, dok nezaposlena lica lakše dolaze do posla” – zaključila je Boškovićeva.