Sajam sporta povodom Dana reprezentacije, na kojem je učešće uzelo više od 20 sportskih klubova i školskih sportskih društava iz našeg grada, održan je danas u dvorani Nikoljac.

Milion eura ulaganja u sport u ovoj godini, najbolji je pokazatelj posvećenosti lokalne samouprave mladima i sportu, poručio je predsjednik Opštine Petar Smolović otvarajući 3. Sajam sporta pod sloganom „Reprezentacija u srcu“.

„Napredujemo svakim danom, planiramo da realizujemo značajna ulaganja i u sportsku infrastrukturu, zbog čega sam siguran da uspjeh naših sportista ne može izostati“ – kazao je Smolović.

Namjera JU Centar za sport i rekreaciju koji je organizovao manifestaciju povodom Dana reprezentacije, jeste da afirmiše sport i vrijednosti crnogorske reprezentacije kazao je direktor ove ustanove Marko Maslovarić.

On je istakao da se prema poslednjim podacima u Bijelom Polju preko 2000 sportista bavi nekim sportom u 36 sportskih klubova.

Jedan od 2000 bjelopoljskih sportista je mladi odbojkaš Jedinstva Milan Rovčanin, koji je svoje snove ostvario nastupom na Evropskom prvenstvu za mlade.

„Poslednjih godina sam standardni član mlađih selekcija reprezentacije Crne Gore u odbojci. Za mene poziv da nastupam u dresu reprezentacije predstavlja veliku čast i privilegiju, a osjećaj koji je prisutan kada igraš u dresu sa nacionalnim grbom je nevjerovatan“ – kazao je Rovčanin.

Atmosfera u bjelopoljskoj dvorani potvrdila je da se u sportu mladi zabavljaju i druže, ali da su spremni za nove treninge kako bi ostvarili svoje snove i zaigrali u dresu reprezentacije.