Jubilarni 50. Memorijalni turnir u malom fudbalu “Vaso, Šaban, Momo”, počeo je sinoć utakmicama revijalnog karaktera između najmlađih fudbalera Meteora, Omladinca i Borca, dok su zavjesu na prvo veče turnira spustili veteran “Petice” i “Sedmice”, najtrofejnijih bjelopoljskih timova sa ovog turnira koji ime nose po Momu Duloviću i Šabanu Koliću.  

 

Direktor Centra za sport i rekreaciju  Marko Maslovarić je kazao da pet decenija postojanja ovog turnira, koji je osnovan u čast najboljih, Vasa Kneževića, Šabana Kolića i Moma Dulovića dovoljno govori o kvalitetu.

“Na ponos je Bijelom Polju što se jedna takva sportska manifestacija održala pola vijeka. Zato je i Fudbalski savez prepoznao značaj ovog turnira, pa su odlučili da ove godine budu podrška i delegirao je sudije. Sigurni smo da će turnir svojim kvalitetom i organizacijom opravdati očekivanja i učesnika i publike i nadamo se da ćemo i pored epidemije, uz poštovanje mjera, uspješno privesti kraju turnir do 19. avgusta” - kazao je Maslovarić.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 6000 eura, pobjednik turnira će odnijeće nagradu u iznosu od 3500 eura, drugoplasiranoj ekipi pripašće 1500 eura, a trećeplasiranoj 750 eura. Nagrade su obezbijeđene za najboljeg golmana i najboljeg strijelca turnira.

Organizator turnira je Centar za sport i rekreaciju, a pokrovitelj Opština Bijelo Polje.

Večeras su na programu tri utakmice, u kojima se sastaju Lozna Mikromont – R Mobile (19h), Naš dom Simpo – Ljepnica (19:45h) i Dream House Kolašin – E Roma (20:30h).

Sve fotogradije sa prve večeri možete pogledati na ovom linku