Iako je prvenstveni cilj prije početka sezone bio opstanak u ligi, ekipa Jedinstva sastavljena većinom od igrača iz Bijelog Polja uspjela je da upiše tri pobjede, ali i da namuči neke od favorita za osvajanje lige.

Šansu da nastave pobjednički niz igrači Evelina Hasanovića imaće sjutra u derbiju kola koji se igra u Mojkovcu, uoči kojeg trener Jedinstva upozorava da se mora ući maksimalno fokusirano, a da će pozitivan rezultat doći ukoliko se ispoštuje dogovor iz svlačionice.

“U razgovoru sa igračima vidio sam da su i momci svjesni da je u Mojkovcu jako teško igrati protiv publike, koja je njima 8 igrač. Biće jako teška utakmica, mislim da je mladost na našoj strani, da je iskustvo možda na njihovoj ali isto tako taj teret godina kod većine njihovih igrača možemo da iskoristimo u našu korist i pobijedimo tu utakmicu” – rekao je trener Evelin Hasanović.

Slično razmišlja i kapiten Danilo Joksimović, koji kaže da su problemi sa povredama i izostancima igrača zbog koronavirusa iza njih, te da iz kola u kolo igraju sve bolji rukomet.

“Veoma respektujemo našeg protivnika, radi se o iskusnoj ekipi koja u svom sastavu ima kvalitetne igrače. Sigurno da neće biti lako, ali vjerujem da možemo da pobijedimo” – kazao je desni bek Jedinstva koji je najefikasniji igrač u dosadašnjem dijelu sezone sa 43 pogotka.

Povratnik u matični klub Bojan Varagić, jedan je od nosilaca igre Jedinstva u ovoj sezoni.

“Vezali smo dvije pobjede protiv Danilovgrada u Bijelom Polju i Komova u gostima, koje su nam uz dobre partije protiv Partizana i Budvanske rivijere podigle samopouzdanje. Očekuje nas derbi kola i utakmica u Mojkovcu, na koju idemo u dobroj formi” – kaže Varagić.

On se osvrnuo i na dobru atmosferu u ekipi.

“Ove godine su sve Bjelopoljci u ekipi, mi smo momci koji se druže i van rukometa i uspjeli smo da izgradimo atmosferu, što se prenosi na igru i dobro izgleda” – istakao je Varagić.

Sa tri pobjede i četiri poraza Jedinstvo se nalazi u sredini tabele, što je bio i glavni cilj uoči početka sezone. Do kraja polusezone je ostalo da se odigra još 4 kola, a trener Hasanović vjeruje da ima još prostora za napredak u igri i rezultatima.

"Mislim da smo u poslednjih nekoliko utakmica počeli da radimo ono najbolje što umijemo, da ostavimo srce na terenu i da će Jedinstvo se ni jedna ekipa ne može naigrati protiv nas" - zaključio je trener Hasanović.

Utakmica Brskovo Jedinstvo se igra u ponedjeljak od 19 časova.