U bjelopoljskoj dvorani Nikoljac narednog vikenda (24. i 25. septembra) biće održan seniorski odbojkaški turnir "TROFEJ BIJELOG POLJA".

Na turniru učestvuju Partizan (Beograd), Novi Pazar (Novi Pazar), Budućnost (Podgorica) i Jedinstvo (Bijelo Polje).

-Nakon što smo prethodnih godina organizovali regionalne turnire u mlađim kategorijama, odlučili smo da organizujemo i turnir za seniore koji će kako nama, tako i ostalim klubovima koji učestvuju poslužiti kao dobra priprema za narednu sezonu. Ljubitelji odbojke i sporta će sasvim smo sigurni uživati u dvodnevnom turniru i zanimljivim mečevima – kazao je Slobodan Šebek, direktor Jedinstva.

On napominje da će turnir biti takmičarskog karaktera i da će se igrati po „kup sistemu“, sa polufinalnim mečevima prvog dana (24. septembra) i mečevima za 3. mjesto i finale (25. septembra).

-Budućnost i Novi Pazar će u subotu od 16:30 časova odmjeriti snage u prvom polufinalu, nakon čega slijedi svečano otvaranje turnira. Od 19 časova u drugom polufinalu će igrati Jedinstvo i Partizan. U nedjelju će od 16:30 biti odigran meč za 3. mjesto, a finale je na programu od 19 časova – zaključio je direktor bjelopoljskog kluba.

Trener Jedinstva Darko Prebiračević je iskazao zadovoljstvo što ove sezone ekipa koju čine mladi igrači iz Bijelog Polja, zahvaljujući angažovanosti uprave kluba ima odlične uslove za pripreme i napredak igrača.

- Imamo priliku da ugostimo renomirane klubove i sjajne ekipe, što će biti odlična provjera trenutne forme naše mlade ekipe. Klub se potrudio da turnir bude organizovan na visokom nivou, pa će uz odličnu odbojku publika uživati u pravom sportskom spektaklu - kazao je Prebiračević.

Iz bjelopoljskog kluba pozivaju sve ljubitelje sporta u Bijelom Polju da isprate turnir tokom narednog vikenda i podrže mladu ekipu Jedinstva.