Nakon što su prošlog vikenda juniori bjelopoljskog Jedinstva osvojili titilu prvaka države, juče su u Podgorici i kadeti ovog kluba stigli do zlatnog odličja.

Izbaranici Darka Prebiračevića su do titule došli sa maksimalnim učinkom i četiri sigurne pobjede.

Nakon odigrana dva turnira i formiranja konačne tabele kadeti Jedinstva iz Bijelog Polja osvojili su prvo mjesto, drugo mjesto osvojili su kadeti Budućnost volley-a iz Podgorice, dok je treće mjesto pripalo kadetima Galeb Liko Soho Group-a iz Bara.

Kapiten kadetske ekipe Jedinstva Lazar Cimbaljević koji je proglašen za najboljeg igrača prvenstva kaže da je srećan zbog uspjeha svoje ekipe.

"Završili smo kadetsko prvenstvo i očekivano opravdali ulogu favorita. Krunisana je ova sezona sa kadetskom titulom, a većina momaka iz kadetske ekipe je dala veliki doprinos u osvajanju juniorske titule. Ponosan sam na svoju ekipu i sve igrače koji su dali svoj maksimum na terenu i van njega. Nagradu koju sam dobio za najboljeg igrača posvećujem svojoj ekipi jer bez kolektivnog rada ne bi smo mogli da ostvarimo ove uspjehe" - istakao je Cimbaljević koji je pored nagrade za najboljeg igrača dobio i pehar za najboljeg primača servisa.


Pored Cimbaljevića individualna priznanja iz Jedinstva su dobili i Damir Ćatović za najboljeg tehničara i Nikola Đurović za najboljeg srednjeg blokera. Najbolji libero kadetskog prvenstva je Aleksa Radić iz Budućnosti.