Danas je u Bijelom Polju održan Sajam poljoprivrede na kojem su svoje proizvode predstavili poljoprivredni proizvođači sa sjevera Crne Gore.

Sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj Džafer Gusinjac kazao je da se ovaj sajam održava zahvaljujući Montenegro biznis alijansi kao nosiocu i  Ministrastvu poljoprivrede i ruralnog razvoja kao partneru na projektu ,,Domaći proizvodi kao podsticaj razvoja turističke privrede na lokalnom nivou“.

-Značaj  održavanja ovog sajma može se sagledati u više dimenzija, a  jedna od njih je neposredan uvid u stanje prehranbenih i prozvodnih mogućnosti opštine Bijelo Polje i opština sjevernog regiona. Drugi, takođe značajan aspekt sajama je velika prilika za poslovnu saradnju i prezentaciju prozvoda, razmjenu iskustava, informacija i saznanja o najnovijm trendovima, kako prozvodnih, tako i potrošačkih. Poljoprivreda je strateška grana razvoja Bijelog Polja, a lokalna samouprava ima strateško oprjedjeljenje da sistemstski budžetskim mjerama dodatno afirmiše potencijale i razvoj sektora poljoprivrede i agroindustrije. Tako, iz godine u godinu program mjera za podsticaj razvoja poljoprivrde finansijski podržava poljoprivredne proizvođače kroz subvencije, istakao je Gusinjac.

Izvršni direktor Montenegro biznis alijanse Milan Dragić rekao je, da je upravo saradnja javnog i privatnog sektora najveća garancija da se donosu najkvalitetnija rješenja za razvoj biznisa na svim nivoima.

-Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Montenegro biznis alijanse usmjerenih na povezivanje sektora poljoprivrede. Zahvajujem se Ministrastvu poljoprivrde i ruralnog razvoja koje je od početka prepoznalo značaj ovog projekta i pokazalo spremnost za saradnju sa privatnim sektorom potvrđujući na taj način važnost saradnje dva sektora u cilju razvoja domaće proizvodnje i naše ukupne ekonomije, naglasio je Dragić.