Na nagradnom konkursu “Plesalica”, koji je organizovala Dečija plesna asocijacija iz Beograda koreografija vaspitačica predškolske ustanove “Dušo Basekić”, Marine Knežević i Tatjane Protić, osvojila je treće mjesto.

Nagrada je osvojena u konkurenciji 20 prijavljenih iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Republike Srpske.

Vaspitačica i koordinatorka vaspitne jedinice  “Crvenkapa”, Marina Knežević, rekla je da su  srećni  i ponosni zbog osvojene nagrade.

-Drago nam je što je prepoznat kvalitet našeg rada sa djecom i što su mališani pokazali da iako su mali, znaju da budu ozbiljni profesionalci, jer ova nagrada je i njihova zasluga. Ova nagrada će biti podstrek vaspitačima da i dalje nastave da posevećeno rade sa djecom. Kada smo izabrali pjesmu uradili smo koreografiju sa metodskim pravilima za njeno izvođenje, tako da smo pratili formacije, pokrete, broj koraka, kako bi zadovoljili sve uslove konkursa i minutažu. Vježbali smo  sa djecom svakodnevno, zaista su se trudili svi, ali oni vole muziku i ples, tako da im to nije predstavljalo napor, kazala je Knežević.

Nagrada vaspitačicima iz Bijelog Polja, za osvjeno teće mjesto za koreografiju “Suncokret” dodijeljene su na XI međunarodnom stručnom skupu ”Rastimo uz ples-djeca na trgovima 2019”, održanom od 13. do 16. juna na Kopaoniku.