U toku je konkurs za Chevening stipendije za akademsku 2020/2021. godinu, saopštili su iz Britanske ambasade i pozvali sve zainteresovane za kandidate iz Crne Gore da se prijave.

Chevening stipendije su dio globalnog programa stipendiranja Vlade Velike Britanije. Program se odnosi na postdiplomske studije u Velikoj Britaniji, a finansira ga britansko Ministarstvo spoljnih poslova sa svojim partnerskim organizacijama.

"Želim da vam skrenem pažnju na plan Chevening Stipendija Velike Britanije i zamolim da ohrabrite sve mlade stručnjake za koje smatrate da su se pokazali kao najbolji iz Crne Gore, a koji bi imali koristi od potpuno finansirane master stipendije u Velikoj Britaniji, da razmotre prijavu. Chevening stipendije pokrivaju sve troškove i namijenjene su talentovanim profesionalcima koji su budući lideri. Dodjeljuju se za jednu akademsku godinu, za master nivo, za studiranje na bilo kojem od vodećih britanskih univerziteta”, stoji u pozivu Britanske ambasadorke Alison Kemp.

Iz britanske ambasade navode da bivši stipendisti Chevening-a nastavili su voditi svoje zemlje, međunarodne organizacije i uspjeli su u svojim odabranim oblastima, dajući važan doprinos u svojim matičnim zemljama. Detaljne informacije o ovim stipendijama, aplikacione formulare, uputstvo za apliciranje i kontakt detalje, zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet adresi Ambasade Velike Britanije u Podgorici: www.ukinmontenegro.fco.gov.uk  ili www.chevening.org/montenegro

Mnogi bivši stipendisti iz Chevening-a iz Crne Gore su aktivni članovi Alumni Udruženja Britanije u Crnoj Gori (MAUK), a takođe su u mogućnosti pružiti informacije o stipendistima Chevening-a. Možete ih kontaktirati putem www.mauk.me.uk ili njihove Facebook stranice.

Rok za prijavljivanje je 5. novembar 2019. godine do 12:00 sati.