Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović razgovarao je danas sa Dženadom Rizvanović, prvom Romkinjom zaposlenoj u Opštini Bijelo Polje. 

Predsjednik Smolović je kazao da je zapošljavanje Rizvanovićeve, poruka kojom lokalna samouprava želi da pruži primjer i ostalim opštinama u Crnoj Gori o potrebi snažnijeg uključivanja ranjivih kategorija u lokalne i državne institucije.

Sastanku je prisustvovala i Saida Čikić, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu u okviru kojeg je otvorena Kancelarija za Rome, gdje je Dženada zaposlena na neodređeno vrijeme.

“Ovo je prva Kancelarija za Rome u Crnoj Gori, a pored Rizvanović u istoj kancelariji na neodređeno radni odnos je zasnovao njen sugrađanin Vladimir Luković. Ova Kancelarija i zaposleni u njoj predstavljaju važan resurs za našu opštinu i da će u značajnoj mjeri doprinijeti socijalnoj inkluziji pripadnika romske zajednice” - kazala je sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić.

Dženada se zahvalila predsjedniku i sekretarki na ukazanom povjerenju.

“Srećna sam i ponosna što sam upravo ja odabrana da radim na tom radnom mjestu. Želim da uz pomoć ove kancelarije pomognem mom narodu u cilju što bolje integracije u društvo.

Podsjećamo, predsjednik Petar Smolović izabran je za “Najboljeg predsjednika – prijatelja Roma”, koji je svojim zalaganjem u najvećoj mjeri unaprijedio položaj romske manjine. Predsjednik će nagradu primiti 19. novembra u Briselu.