Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke posjetila je Dnevni centar "Tisa" i "Malu grupnu kuću" u Bijelom Polju.

Ona je obišla novoizgrađene prostorije u okviru Dnevnog centra “Tisa” za koje je američka ambasada obezbijedila 245 hiljada dolara finansijske pomoći kroz Vojne kancelarije.

“Jako smo ponosni što je naša Vlada uspjela da obezbijedi ta finansijska sredsta, koja su doprinijela širenju ovog Centra na dva sprata, jer smo i na ovaj način pokazali da smo spremni da pomognemo Crnoj Gori da dostigne svoje ciljeve, kako bi bolje služila svom narodu” - istakla je ambasadorka Rajzling Rajnke.

Ona je kazala da je posebno raduje to što zaposleni u Dnevnom centru “Tisa” sa puno pažnje i ljubavi brinu o djeci koja imaju poteškoće u razvoju.

“Uspjela sam da vidim sreću na licima te djece, oni znaju da uživaju u životu, a ja vjerujem da su pravi heroji oni koji rade sa djecom svakodnevno i zato sam srećna što smo im pomogli i što se sada na još kvalitetniji način sprovode inkluzivno-terapeutske aktivnosti”, podvukla je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.

Direktor Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”, Ensad Omerović, kazao je da su zahvaljujući ovoj donaciji dobili novih 165 kvadrata i na taj nači proširili smještajne kapacitete.

“Prema Pravilniku Ministartva rada i socijalnog staranja 10 kvadrata prostora je potrebno za jednog korisnika, tako da sada sa onim našim starim dijelom i ovim dograđenim možemo smjestiti 30 korisnika. Znamo da su potrebe i veće od ovoga, ali to su trenutne mogućnosti”, kazao je Omerović.