Izgradnja vodovoda Zaton, kojim će se riješiti problem vodosnadbijevanja na podučju ove mjesne zajednice odvija se bez zastoja, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

“Radnici Indel Inženjeringa iz Podgorice trenutno su angažovani na mašinskom kopanju kanala, polaganju vodovodnih cijevi, armirno-betonskim radovima na šahtama, kao i na čišćenju privatnih parcela na dioniciama na kojima su cijevi postavljene. Od ukupno planiranih oko devet kilometara vodovodne mreže, do sada je završeno kilometar i po” - saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Posao za koji je Vlada Crne Gore izdvojila 485 hiljada eura, organizovan je tako da se poštuju mjere i naredbe nadležnih državnih institucija u cilju zaštite od koronavirusa.

“Ukoliko ne dođe do dodatnih otežavajućih okolnosti, planirano je da radovi budu završeni početkom jeseni” - saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Projektom je predviđena i izgradnja namjenskog čeličnog mosta preko Lima u dužini od 92 metra, kako bi vodovodna infrastruktura bila dostupna stanovnicima na obje obale rijeke.

“Realizacija projekta u značajnoj mjeri će unaprijediti kvalitet vodosnabdijevanja mještana ovog naselja” – zaključeno je iz Uprave javnih radova.