Odbornici lokalnog parlementa usvojili su danas predloge Odluka o dopunama poslovnika SO Bijelo Polje i o obrazovanju radnih tijela, koji podrazumijevaju mogućnost održavanja sjednica elektronskim putem.

„U cilju neometanog funkcionisanja Skupštine opštine predviđa se mogućnost da u slučaju vanrednih okolnosti predsjednik SO može da zakaže sjednicu Skupštine i sjednicu Kolegijuma elektronskim putem, ali, uz potvrdu učešća većine odbornika” - kazala je sekretarka SO Ajsela Pačariz, pojašanjavajući Predlog Odluke o dopunama Poslovnika Skupštine opštine Bijelo Polje.

Ona je napomenula i da se sjednice radnih tijela, prema Predlogu Odluke o dopunama Odluke o obrazovanju radnih tijela Skupštine, mogu organizovati elektronskim putem, te da je za organizaciju i praćenje rada zadužena Služba za zajedničke poslove.

Predlog Odluke o dopunama Poslovnika Skupštine opštine Bijelo Polje usvojen je sa 23 glasa za, 6 uzdržanih i 1 protiv, dok su za Predlog Odluke o dopunama Odluke o obrazovanju radnih tijela Skupštine glasala 23 odbornika, a 7 odbornika je bilo uzdržano.