Bjelopoljka Snežana Lazović, koja živi i radi u Italiji, u susret novogodišnjim praznicima obradovala je korisnike Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju "Tisa" i Male grupne zajednice, poklonivši im vrijednu donaciju.

Kako bi boravak štićenicima u ovim ustanovama učinila prijatnijim i zanimljivijim, naša sugrađanka koja se kao magistar pravnih nauka uspješno bavi advokaturom, još jednom je dokazala da, iako  vrijeme u kojem živimo nameće nove vrijednosti, ono, na šta nikada ne smijemo  zaboraviti , jesu humanost i empatija.

„Donacija koju smo dobili od Snežane sastoji se od tablet uređaja, mašina za pranje suđa i sušenje veša, pegle, miksera, didaktičkog materijala, igrački i novogodišnjih paketa. Naš glavni zadatak je da probudimo srce, kako u nama, tako i u ljudima oko nas, a g-đa Snežana je osoba koja već godinama unazad osluškuje srca naših korisnika. Naša djeca su posebno osjetljiva i puno im znači i sama lijepa riječ, a ne nešto više. Ono što im sa sigurnošću daje dodatnu snagu je i taj osjećaj neodbačenosti“, kazao je direktor Ensad Omerović, dodajući  da osobe poput g-đe Lazović nisu okrenuti samo sebi, svojim osjećanjima i potrebama, već je njihova priroda mnogo uzvišenija i zna činiti dobra djela.

Na velikodušnoj donaciji Snežani je zahvalio i Aldin Pilavac, koordinator Male grupne zajednice, koji je kazao da im ova podrška  puno znači, te da će  značajno poboljšati  kvalitet života ne samo korisnicima nego i  zaposlenima i u toj ustanovi.