Na Policijskoj akademiji danas su uručene diplome svršenim akademcima od kojih je najbolji polaznik bio Bjelopoljac Arijan Kos.

Kos je istakao da je mnogo prednosti koje Policijska akademija pruža svakom polazniku, a to je razvijanje psihičkih, fizičkih i intelektualnih sposobnosti.

“Tokom dvogodišnje obuke u ovoj instituciji, svaki akademac je spreman da odgovori problemima savremenog društva, i da brani Ustav i zakone Crne Gore. Za mene je biti akademac velika čast i ponos jer, prije svega, moramo se voditi poštenjem, čašću, dostojanstvom i integritetom, jer to uniforma koju nosimo zahtjeva od nas”, zaključio je Kos.

Ovo je prva generacija koja je završila Policijsku akademiju u uslovima pandemije i sigurni smo da će naši akademci pokazati da su tokom školovanja stekli sva potrebna znanja i vještine koje će primijeniti u obavljanju ovog veoma složenog i zahtjevnog posla, istakao je direktor Policijske akademije Boban Šaranović.On je prilikom svečane dodjele diploma za 12. generaciju polaznika, koja je održana je danas u Danilovgradu, naveo da je, uprkos poteškoćama i ekstremnim uslovima sa kojima se Akademija suočila, tokom epidemije, uspješno ispraćenja još jedna generacija.

“Riječ je o veoma kvalitetnim polaznicima, koji su za dvije godine školovanja uložili veliki trud. Smatram da smo pripremili jedan kvalitetan kadar za Upravu policije. Ovo je prva generacija koja je završila Akademiju u uslovima pandemije. Najbolji akademac 12. generacije polaznika Arijan Kos naveo je da su tokom dvogodišnjeg školovanja akademci prošli kroz niz obuka gdje su koristili savremenu opremu i savremene metode koja im je značajno pomogla da koriguju greške i usavrše stečeno znanje”, kazao je Šaranović.