Bjelopoljac Milovan Kljajević na drugačiji način pokušava da vrati čitanje u modu. On na Instagramu objavljuje poeziju i pokušava neobičnim pristupom probudi kod mladih ljubav prema poeziji.

“Vodim stranicu na Instagramu pod nazivom dezintegrisano već duže vremena, tu objavljujem svoje tekstove. Došao sam na ideju da nađem recitatore da to što pišem dopre do ljudi, ali eto neočekivano odaziv je bio baš dobar. Ovim putem želim sve da ih pozdravim i da im se zahvalim” – kazao je Kljajević.

Milovan podsjeća da piše poslednjih pet godina i da je za to vrijeme napisao oko sedamdeset pjesama i tri priče.

“Pišem u naletu, nekad prođe dva mjeseca da ništa ne napišem, a onda napišem tri pjesme za veče. Trudim se da stvaram samo u jakim naletima, a ne da pišem radi pisanja i objavljivanja što više sadržaja na društvenim mrežama. Treba ukrotiti munjevite misli i udahnuti im dušu na papiru! Prva zbirka izlazi uskoro, sve je spremno. Izdavač su Ratkovićeve večeri poezije” – istakao je Milovan.

Za njega poezija istina, a pisanje Milovan opisuje kao proces u kojem treba sebe rastaviti na čestice, udahnuti pjesmi dušu i proliti krv. Sve drugo je praznično ukrašavanje, kičeraj.

Kljajević se zahvalio svima koji prate njegov rad, kao i recitatorima koji su svako na svoj način izvedbama doprinijeli i oplemenili njegove pjesme.

“Među njima su Ksenija Baković poznati bjelopoljski orator, kao i recitatori, Ivana Trutić, Teida Mulabegović, Šućro Madžgalj. Naravno tu je i moj veliki prijatelj i veliki muzičar Isidor Gajević” – zaključio je Kljajević uz želju da u narednom periodu njegove stihove čitaju i poznati glumci koji dodatno mogu doprinijeti popularizaciji poezije kod mladih.