Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje od danas počinje sa radom na novoj studijskoj opremi za radio i video program, saopšteno je iz te medijske kuće. 

Prema riječima direktorice dr Andrijane Rabrenović ova faza razvoja javnog medijskog servisa pažljivo je planirana u cilju unaprijeđenja programskih sadržaja i multimedijalnog funkcionisanja.  

''U godini jubileja, tri decenije postojanja, uz zahvalnost predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću i razumijevanje Skupštine Opštine, kao našeg osnivača, uvećan je godišnji budžet za predložene programske sadržaje, zbog čega smo uspjeli da obezbjedimo sredstva za nabavku dijela neophodne opreme'', navodi direktorica Rabrenović. 

U osmišljavanju programskih sadržaja i realizaciji nabavke opreme izuzetno je značajna uloga Savjeta, kao organa upravljanja, koji je prepoznao naše napore da poslujemo profesionalno u cilju što kvalitetnijeg informisanja građana, dodaje direktorica Radija Bijelo Polje. 

Predsjednik Savjeta Vojislav Kljajević ističe da su sa postojećom opremom bili otežani uslovi rada te da će nabavkom novih uređaja proces proizvodnje i emitovanja programa biti dodatno unaprijeđen.

''Kompletna faza razvoja radija je osmišljena kako bi se obezbjedio savremeni način funkcionisanja medijskog servisa, zbog čega smo uvjereni da će inovaciju i kvalitet prepoznati slušaoci i posjetioci veb portala i društvenih mreža'', navodi predsjednik Kljajević.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje