U projekat izgradnje vodovodne mreže u Zatonu čija je dužina oko 11 kilometara uloženo je 600 hiljada eura, a nakon što su završena tehnička ispitivanja stekli su se uslovi za početak snadbijavanja građana ovog područja vodom.

“Zainteresovani korisnici koji žele da ostvare pravo na vodovodni priključak mogu posjetiti prostorije Upravne zgrade Vodovoda “Bistrica” kako bi dobili detaljnije informacije o načinu i uslovima priključenja na gradski vodovod za naselje Zaton” - navodi se u saopštenju preduzeća Vodovod Bistrica.

Podsjećamo, ranije je na inicijativu predsjednika Opštine Petra Smolovića, Skupština usvojila odluku kojom je obezbijeđeno da troškovi prilikom priključenja na vodovodnu mrežu budu upola manji za sve građane na teritoriji opštine.

Ova odluka važi do kraja godine, pa se pozivaju svi građani Zatona ali i svih drugih mjesta u našoj opštini da zaključe ugovore sa Vodovodom po povoljnim uslovima.

Opština Bijelo Polje je u saradnji sa Upravom javnih radova realizovala ovaj projekat kojim je riješen višedecenijski problem sa vodosnabijevanjem mještana Zatona i okolnih sela.