Britanska ambasada u Podgorici poziva sve zainteresovane da se prijave za stipendiju Vlade Velike Britanije - Chevening, namijenjenu budućim studentima postdiplomskog programa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Chevening je međunarodni program stipendiranja Vlade Velike Britanije koji ima za cilj da, kroz akademsko iskustvo, stvori svjetske donosioce odluka, još od davne 1983. godine.

Ove stipendije budućim liderima, uticajnim pojedincima i donosiocima odluka iz cijelog svijeta nude jedinstvenu priliku da se profesionalno i akademski razviju, da značajno prošire svoje kontakte, iskuse britansku kulturu, te da izgrade trajne pozitivne odnose s Ujedinjenim Kraljevstvom i ostalim stipendistima ovog programa.

„Prethodni Chevening stipendisti su pružili značajan doprinos svojim državama nakon povratka u svoje zemlje, uspjeli u svojim odabranim poljima i postali lideri organizacija, biznisa, pa čak i svojih zemalja” – saopšteno je iz Ambasade Velike Britanije u Podgorici.

Rok za ovogodišnje aplikacije je 2. novembar 2021. godine, a dodatne informacije možete pronaći na internet stranici www.chevening.org i na Facebook stranici Britanske ambasade www.facebook.com/UKinMontenegro

Mnogi Chevening stipendisti iz Crne Gore su i aktivni članovi NVO MAUK (Mreža alumnista iz Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori) i mogu podijeliti informacije o svom iskustvu s Chevening stipendijama (www.facebook.com/MAUK.ME).