Na strelištu u Majstorovini danas je održano takmičenje u lovnom streljaštvu „Gran prix Bijelo Polje“ u organizaciji Lovačkog saveza Crne Gore i Lovačke organizacije Bijelog Polja.

Takmičenje je održano u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Lovačka organizacija Bijelo Polje se pokazala kao odličan domaćin takmičenja koje je okupilo najbolje lovce iz Crne Gore. Nakon nekoliko godina i strelište u Majstorovini je odlično pripremljeno za potrebe ovog takmičenja u čemu je pomogla i Opština Bijelo Polje.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je pozdravio sve učesnike takmičenja i najavio pomoć lokalne samouprave u izgradnji Lovačkog doma, čija izgradnja je dogovorena prošle godine na sastanku rukovodstva Lovačkog saveza i Opštine Bijelo Polje. 

Prisustvom najboljih u lovnom streljaštvu takmičenje je dobilo na značaju, a rukovodstvo Lovačkog saveza na čelu sa predsjednikom Nikolom Markovićem je uručilo priznanje za odličnu organizaciju Lovačkoj organizaciji Bijelo Polje. 

 

Na “Grand Prix Bijelo Polje 2021” postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Boris Dragović (Danilovgrad), drugo Nikola Marković (Cetinje) i treće Aleksandar Džogaz (Pljevlja).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Srđan Radović (Pljevlja), drugo Miloš Marković (Cetinje) i treće Zoran Mićunović (Nikšić).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Radovan Rončević (Nikšić), drugo Branko Peković (Nikšić) i treće Zoran Mićunović (Nikšić).  

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara u kategoriji Lovačka organizacija Bijelo Polje, prvo mjesto zauzeo je Darko Raičević, drugo Almin Ramović i treće Hasanović.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji Lovačka organizacija Bijelo Polje prvo mjesto je zauzeo Darko Raičević, drugo Petar Lazović i treće Luka Vojinović.

Kod juniora prvo mjesto je zauzeo Andrija Dragović (Danilovgrad), drugo Stešević (Bijelo Polje), a treće Vlaović (Bijelo Polje).

Kod veterana u kategoriji Lovačka organizacija Bijelo Polje prvo mjesto je zauzeo Tomislav Vojinović.