U Centru za kulturu počinje sa radom najsavremeniji 3D bioskop, jedini ove vrste na sjeveru naše države.

Prve projekcije biće održane sjutra, 24. septembra, a priliku da uživaju u gledanju animiranog filma "Bigfoot family" imaće učenici tri gradske škole.

"Prvu projekciju sa novom bioskopskom opremom poklonićemo našim mališanima iz tri gradske škole, Risto Ratković, Marko Miljanov i Dušan Korać. U narednom periodu planiramo projekcije i za učenike ostalih osnovnih škola sa teritorije opštine Bijelo Polje" - saopšteno je iz Centra za kulturu.

Oni podsjećaju da će savremeni 3D projektor i najnovija filmska oprema omogućiti prikazivanje najboljih svjetskih filmskih ostvarenja kao i svjetske premijere u realnom vremenu kada se iste budu izvodile u bioskopima širom svijeta.

"Osim 3D slike, koja publici nudi novo vizuelno iskustvo u prikazivanju filmske slike, gledaoci će uživati u zvučnim efektima zahvaljujući savremenom surround sistemu ozvučenja. U narednom periodu, publici ćemo ponuditi različite filmske žanrove, vodeći računa o kvalitetu prikazanog materijala, ali i uključenja u svjetske filmske trendove" - poručuju iz JU Centar za kulturu.

Modernizaciju i nabavku 3D bioskopa sa potrebnom opremom u partnerstvu su realizovali Opština Bijelo Polje, Tika, Ministarstvo kulture i Filmski centar.