Vlasnik kompanije Put Gross Hasan Ramović, dobitnik je Povelje „Dunavski kapetan“ za uspješnu poslovnu saradnju sa kompanijama iz Vojvodine i Podunavlja.

On je kazao da biznis i privreda prave mostove saradnje, kako između lokalnih zajednica tako i sa državama, pa mu je veoma drago što je upravo njemu pripalo prestižno priznanje.

“Put Gross već 30 godina uspješno sarađuje sa kompanijama iz čitavog regiona. Svi težimo otvaranju novih tržišta koji predstavlja dobru šansu za razvoj naših kompanija, a kada saradnja sa tržištima kao što je Vojvodina traje 3 decenije, onda je to najbolja potvrda da je ta saradnja uspješna” – kazao je  Ramović.

On je učestvovao kao panelista na 10. po redu Dunavskom biznis forumu, koji je održan u Novom Sadu, a koji je okupio više od stotinu učesnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Dunavski biznis forum je jedan od najznačajnijih regionalnih skupova, posvećen je implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj. Osnovni zadatak Foruma je afirmacija Dunavske strategije, vidljivost ostvarenih rezultata i unapređenje saradnje na svim poljima privrednog i društvenog stvaralaštva” – istakao je Ramović.

Ramović je u ime Ekonomskog savjeta Opštine Bijelo Polje, dogovorio saradnju sa Dunavskim i Mostarskim biznis forumima koji će od naredne godine biti partneri u Bjelopoljskog biznis foruma.

On je kazao da je cilj da se i na taj način unaprijedi saradnja između privrednika i lokalnih zajednica, a da je želja da se na isti način dogovori saradnja i sa Kopaonik biznis forumom.

Dunavski biznis forum organizovan je pod pokroviteljstvom Vlade Vojvodine i Privredne komore Srbije zajednički su realizovali Media invent, Unija poslodavaca Srbije, Institut evropskih regiona iz Salzburga i Evropsko udruženje razvojnih agencija iz Slovenije.