Konferencija posvećena medijima na sjeveru Crne Gore pod nazivom "Važnost, održivost, objektivnost medija na sjeveru Crne Gore", održaće se sjutra u Bijelom Polju u organizaciji NVO Multimedijal Montenegro.

"Cilj konferencije je da vlasnici, urednici I novinari lokalnih medija sa sjevera Crne Gore I dopisnici mainsteam medija sa sjevera predstave izazove sa kojima se suočavaju, ponude rješenja I utiču na kreiranje politika u oblasti medija sa fokusom na finansiranje, održivost, objektivnost I poziciju zaposlenih u medijima. Sa druge strane, predstavnici relevantnih domaćih i međunarodnih institucija, učesnici konferencije predstave svoje aktivnosti i planove u pogledu unaprjeđenja okvira za djelovanje lokalnih medija na sjeveru" - saopštili su organizatori.

Konferenciju će otvoriti Oana Kristina Popa ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori, učešće je potvrdio I novoizabrani direktor Direktorata za medije pri ministarstvu javne uprave Neđeljko Rudović, takođe među panelasitima su i predstavnici EU delegacije, urednici, novinari i NVO aktivisti.

Ova aktivnost realizuje se u sklopu projekta „EU info kutak na sjeveru Crne Gore” koji realizuje NVO Multimedijal Montenego u saradnji sa NVO Sjeverna zemlja.