Na 24 zasijedanju bjelopoljskog parlamenta odbornici su raspravljali o predlogu Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o stipendiranju redovnih studenata i usvojili da se u narednom periodu pruža podrška i najboljim studentima postdiplomskih i doktorskih studija.

Kako je kazao sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Haris Malagić, na ovaj način, Opština će pored studenata osnovnih i specijalističkih studija, podržati i one koji dalje nastavljaju svoje visokoškolsko obrazovanje, a sve u cilju razvijanja njihove motivacije, te poboljšanju uslova za rad i razvoj.

Malagić je podsjetio da pravo na stipendiju imaju i studenti bez oba roditelja, lica sa invaliditetom i pripadnici romske populacije, bez obzira na uspjeh, odnosno prosječnu ocjenu.

Takođe, pravo na stipendiju, mogu ostvariti i oni koji su se opredijelili za deficitarna zanimanja, uz uslov da im je prosjek najmanje 8.00, kao i studenti koji se aktivno bave sportom.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović koji je predlagač ove Odluke je kazao da se na ovaj način dodatno unapređuje podrška studentima iz naše opštine, te da će konkurs biti raspisan uskoro. 

On je podsjetio da Opština redovno isplaćuje studentske stipendije, kao i naknade za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola koje su takođe još jedan vid podrške lokalne samouprave sugrađanima.