Komunalna policija u Bijelom Polju pojačala je aktivnosti na sprečavanju stvaranja divljih deponija i kažnjavanju pravnih i fizičkih lica koja ostavljaju otpad mimo mjesta predviđenog za odlaganje.

Načelnik bjelopoljske Komunalne policije, Dušan Drašković, saopštio je da su od nedavno pojačane aktivnosti na terenu i da su danas njegovi službenici pronašli i kaznili jedno lice zbog nelegalnog odlaganja otpada.

“Tokom svojih redovnih aktivnosti prilikom obilaska terena u mjestu Kisjele vode, službenici Komunalne policije su pronašli lice koje je ostavilo veliku količinu otpada. Nakon je tom licu napisan prekršajni nalog u iznosu od 500 eura za nepropisno odlaganje otpada i formiranje nelegalne deponije” – kazao je Drašković.

Prema riječima načelnika Draškovića, službenici Komunalne policije će dodatno pojačati kontrole i prisustvo na terenu, čime će se pokušati spriječiti stvaranje divljih deponija.

On je pozvao i sugrađane da prijave lica koja na nelegalan način odlažu otpad Komunalnoj policiji na broj telefona 067/001-009 (viber) ili putem aplikacije Sistem 48.