Radovi na novom objektu Osnovne škole i škole za osnovno muzičko obrazovanje “Dušan Korać” u Bijelom Polju nastavljeni su nakon višemjesečnog zastoja, zahvaljujući naporima koje je u toku ove godine uložila Uprava javnih radova.

Predstavnici Uprave javnih radova sastali su se juče sa izvođačem “Unipredom” i stručnim nadzorom “MNE-sistemom” i tom prilikom sagledali sva otvorena tehnička pitanja, u cilju njihovog rješavanja i zadržavanja kontinuiteta radova.

Tokom zajedničkog obilaska gradilišta, istaknuta je neophodnost da svi akteri uključeni u realizaciju ovog projekta iskažu maksimalnu posvećenost i odgovornost, kako bi se za sve građevinske pozicije našlo odgovarajuće rješenje, a samim tim objekat što prije stavljen u funkciju - saopštila je Uprava.

U unutrašnjosti objekta u toku su zanatski radovi, podizanje pregradnih zidova, moleraj, ugradnja termo-tehničkih instalacija, dok će se radovi na fasadnim površinama nastaviti nakon što to dozvole vremenski uslovi.Najveći dio armirno-betonskih radova je završen, kao i ugradnja spoljašnje bravarije.

Nova škola u Bijelom Polju biće jedna od najljepših, ne samo na sjeveru države, a ugovorena vrijednost radova iznosi oko 5,5 miliona eura.

Ona će obezbijediti značajno unapređenje kvaliteta rada, kako nastavnog kadra, tako i učenika, koji će imati priliku da iz sadašnje školske zgrade, stare više decenija, presele u moderno zdanje. 

Nakon što bude stavljen u funkciju, novi objekat će moći da primi oko 1.200 učenika u dvije smjene. Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije - pojašnjeno je.

Za muzičku školu previđene su, dodaje se,  četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.

Stvaranjem uslova za početak nastave u novom objektu, postojeća zgrada škole “Dušan Korać” biće srušena, a na toj lokaciji naći će se sportski tereni i slobodne površine - zaključuju iz Uprave.