Nakon duže pauze u Bijelom Polju je organizovana džipijada, odnosno trka “Izazov Bjelasice – OFF Road Challenge”, koja je okupila više od 100 učesnica iz čitave Crne Gore.

Organizatori trke “OFF Road klub Bijelo Polje” uz podršku Centra za sport i rekreaciju Opštine Bijelo Polje, ponudili su pravu avanturu učesnicima, koji su svoje terence vozili makadamskim i seoskim putevima, ali i nepristupačnim terenima na Bjelasici.

Takmičenje je održano u tri klase Softa I, II i III, a vožena je i turistička ruta.

U klasi Soft I do 2000 kubika, najbolji je bio Almir Čekić, drugo mjesto je pripalo Melisi Hodžić, dok je treći bio Žarko Zindović.

Najbolji u klasi Soft II od 2100 do 3000 kubika bio je Marko Ćulafić, drugo mjesto je zauzeo Boris Grba a treći Mensur Hodžić.

Danko Bakrać je osvojio prvo mjesto u klasi Soft III preko 3100 kubika, Murat Luboder je bio drugi, a Rašo Marijanović treći. 

Organizatori su saopštili da i u budućnosti planiraju slične akcije u kojima će dovoditi ljubitelje ekstremnih sportova u Bijelo Polje, ali i promovisati turističke potencijale nešeg grada. 

Opština Bijelo Polje je ovu trku uključila u agendu obilježavanja Evropske nedjelje lokalne demokratije, koju po prvi put organizujemo u saradnji sa Savjetom Evrope i Zajednicom Opština Crne Gore.