Počela je obuka zaposlenih u Opštini Bijelo Polje za prelazak sa pisane na elektronsku pisarnicu, čime je ozvaničen početak digitalizacije rada organa lokalne uprave.

Rukovodilac Službe za zajedničke poslove Bojan Obradović kaže da će e-pisarnica skratiti vrijeme za podnošenje obradu i isporuku zahtjeva, ali i uvesti jednostavan mehanizam praćenja predmeta putem sajta, mejla i sms poruka, dok će se zaposlenima u Opštini Bijelo Polje ubrzati proces rada, jer će se zahtjevi i dokumenta po samom prijemu na šalteru građanskog biroa automatski naći referentu na obradu u digitalnoj formi.

“Kao što smo i obećali, nakon pripremnih aktivnosti koje su trajale više od godinu dana ulazimo u poslednju fazu implementacije novog sistema e-pisarnice. Naša namjera je da u narednim mjesecima pustimo novu e-pisarnicu kojom ćemo pojednostaviti procedure unutar organa lokalne uprave, a ujedno i omogućiti građanima da predmet ili zahtjev mogu šratiti elektrosnkim putem od početka do njegove konačne realizacije” – kazao je rukovodilac Službe za zajedničke poslove Bojan Obradović.

Obradović ističe da je softver e-pisarnice izradila kompanija Smart Tech, koja je na tenderu izabrana da uspostavi sistem i obuči zaposlene, a da će građanima biti omogućeno praćenje zahtjeva elektonskim putem, kao i dobijanje notifikacija putem mejla ili sms poruka o statusu njihovog predmeta.

„Obuku vrši Stefan Vujošević ispred kompanije Smarth Tech, kome pomažu naši IT stručnjaci. Po završetku obuke koja će trajati naredna tri mjeseca očekujemo da se će program zaživjeti u svakom organu uprave i početi njegova potpuna implementacija“ – kazao je Obradović.

On je poručio da će zahvaljujući e-pisarnici transparentnost rada Opštine Bijelo Polje biti na najvišem nivou odnosno po evropskim i svjetskim standardima.