Na prvoj sjednici u 2022. godini, Socijalni savjet Opštine Bijelo Polje je razmatrao i usvojio izvještaj o radu za prethodnu godinu.

Socijalni savjet je iskazao zabrinutost zbog zastoja u realizaciji strateških investiicija “Đalovića pećina” i Ski centar “Cmiljača”, kao i nekih drugih investicija od značaja za građane Bijelog Polja ističući da se pored velike nezaposlenosti i odliva radno aktivnog stanovništva, trenutno najveći problemi u Bijelom Polju odnose na stagnaciju navedenih projekata.

Članovi Savjeta su iskazali nadu da će navedene investicije biti stavljene u prvi plan Uprave javnih radova.

U svom saopštenju članovi Socijalnog savjeta navode i da je za Bijelo Polje veoma značajan nastavak projekata u oblasti zaštite životne sredine, koji se odnose na izgradnju Regionalne sanitarne deponije i završetak izgradnje Kolektora za prečišćavanje otpadnih voda sa kanalizacionom mrežom.

Na sjednici je glavna tema bila analiza Strateškog plana razvoja opštine Bijelo Polje za period 2022. - 2026. godina, te poručuju da Savjet daje punu podršku lokalnoj samoupravi u cilju dinamiziranja realizacije investicionih poduhvata u narednom periodu.