Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj u saradnji sa Unijom mladih preduzetnika realizuje projekat „Održivi uticaj na povećanje zaposlenosti u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori kroz podršku preduzetništvu mladih“, koji ko-finansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore u okviru Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Prezentacija javnog poziva namijenjenog mladim preduzetnicima održana je danas u Bijelom Polju, a organizatori su saopštili da se na konkurs mogu javiti mladi do 35 godina starosti, a koji su registrovani kao mikro, mala i srednja preduzeća u jednoj od manje razvijenih opština ili obavljaju poslovne aktivnosti u jednoj od manje razvijenih opština.

Lejla Murtagić iz Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj je kazala da je projektom predviđeno da poslodavac obuči nezaposleno lice od tri do šest mjeseci i da nakon realizacije procesa obuke zaposli minimum 50 odsto obučenih, mladih, nezaposlenih lica.

"Ukupan iznos sredstava koji se raspodjeljuje po ovom Javnom konkursu iznosi 187.500€. Maksimalan iznos finansijske podrške koju mladi preduzetnik može da dobije iznosi 7.500€ po jednom kreiranom radnom mjestu" - kazala je Murtagić, dodajući da je projektom planirano da najmanje 50 mladih nezaposlenih lica prođu obuku na radnom mjesto i najmanje 25 njih koji će biti direktno zaposleni kroz projekat na period od najmanje 6 mjeseći nakon završetka projekta.Uroš Bulatović iz Unije mladih preduzetnika je kazao da je poziv otvoren za sve mlade preduzetnike, nezavisno od privredne djelatnosti kojom se bave.

„Nema prioritetnih oblasti, ali svakako da ćemo bodovati više one koji planiraju da zapošljavaju pripadnike marginalizovanih grupa, a cilj nam je i da  podržimo žene u biznisu. Naravno, to je sve jasno navedeno u pozivu, tako da svi koji apliciraju unaprijed znaju šta ih očekuje na tom bodovanju“ - kazao je Bulatović, dodajući da je ekonomska aktivnost mladih u Bijelom Polju bila razlog više da se prvi info dan održi u gradu sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Sve informacije o projektu možete saznati ovdje