Na otvaranju 28. Likovnog salona “Bjelopoljsko likovno proljeće” večeras su u galeriji Centra za kulturu proglašeni najbolji radovi.

Žiri u sastavu, istoričar umjetnosti iz Prijepolja Mirko Antonije Malešić, akademski slikar Dino Duraković iz Prijepolja i bjelopoljski istoričar umjetnosti Amar Mulabegović odlučio je da prvu nagradu dodijeli Milutinu Obradoviću, drugu Aleksandaru Fisiku, dok je treću nagradu dodijelio Stevanu Veličkoviću.

Mirko Antonije Malešić je istakao da je Bijelo Polje večeras sve zadivilo dobrim radovima, dugom slikarskom tradicijom i što ,kako je kazao, na ovaj način slavi dolazak proljeća.

“Zadivila me je činjenica da ovdje postoji neka manifestacija koja postoji 28 godina ,još više sam impresioniran podatkom da je preko 140 bjelopoljskih umjetnika učestvovalo na ovoj manifestaciji tokom svih ovih godina, tako da vam srdačno čestitam. Izgleda da u svima vama živi jedna nit ili sjeme koju je porodica Lazović posijala kada su krenuli da slikaju tako da vimbrantno ovaj grad još uvijek živi”, istakao je Malešić.

Proljećni likovni salon ,,Bjelopoljsko likovno proljeće“ već 28 godina njeguje uspomenu na slikarsku tradiciju u Bijelom Polju, a ovogodišnja manifestacija okupila je 29 umjetnika sa 41radom koji su večeras izloženi u galeriji Centra za kulturu.

Za ovogodišnju izložbu svoje radove su pored akademskih slikara slali i profesori, amaterski slikari, kao i đaci, što ovom likovnom salonu daje posebnu draž.

“Raznovrsna po motivima,temama tehnikama i radnom materijalu, ova izložba je zato i postala prepoznatljiva i predstavlja kulturnu vrijednost ovog grada”, kazala je ispred JU Muzej, Vesna Šćekić.

“Nastavljajući tradiciju, iskazujemo poštovanje prema likovnim stvaraocima našeg kraja istovremeno se upoznajemo sa njihovim umjetničkim opusom nastalim između dva marta u likovnim ateljeima naših umjetnika”, dodala je Šćekić.

Prisutne je pozdravio i direktor JU Muzej Željko Raičević istakavši zadovoljstvo zbog uspješno realizovanog likovnog salona.

Izvor: Radio Bijelo Polje