Komunalna policija je u mjesecu martu sprovela pojačane aktivnosti na kontroli održavanja komunalnog reda, sa posebnim akcentom na odlaganje otpada na javnim površinama, kao i kontrolu auto-taxi prevoza.

Dušan Drašković, načelnik Komunalne policije je kazao da je u martu zaprimljeno 126 prijava građana, na osnovu kojih je kažnjeno 5 fizičkih lica, jedno pravno lice i jedno odgovorno lice.

„Na osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima i Odluci o komunalnom redu, izdato je 6 prekršajnih naloga, za odlaganje otpada van mjesta predviđenog za tu namjenu i podnešen je jedan Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka“ – kazao je Dušan Drašković, načelnik Komunalne policije.

On je istakao da je shodno Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju i Odluci o auto-taxi prevozu, sačinjeno je 38 zapisnika i izdato 36 prekršajnih naloga, zbog nelegalnog obavljanja auto-taxi prevoza.

„Zbog nepostupanja po naređenju komunalnog policajca, službenici komunalne policije su izdali 1 prekršajni nalog iz čl.57 Zakona o komunalnoj policiji. Komunalna policija je vršeći povjerene poslove iz  Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u izvještajnom periodu izdala 58 prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja“ – istakao je Drašković.

Iz Komunalne policije poručuju da će i u narednom periodu sprovoditi pojačane aktivnosti nad obezbjeđenjem komunalnog reda i drugih poslova iz djelokruga rada ove službe.

„Apelujemo i pozivamo građane na poštovanje zakonskih propisa i prijavu svih nepravilnosti na call centar Komunalne policije 067/001-009“ – zaključio je načelnik Komunalne policije Dušan Drašković.