Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije“ raspisuje konkurs za Nagradu “Risto Ratković” i konkurs za nagradu “Ratkovićeve večeri poezije”, koji traje do 15. jula.

Za Nagradu “Risto Ratković” mogu konkurisati autori sa samostalnim zbirkama poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije. Ponovljena izdanja i izbori ne mogu konkurisati za Nagradu.

Prijedloge mogu slati: izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Knjige se dostavljaju u PDF-u i sa CIP-om, na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Na konkurs za nagradu “Ratkovićevih večeri poezije” za pjesnike do 27 godina potrebno je dostaviti PDF rukopisa neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa kontakt podacima, imenom i prezimenom autora u posebnom fajlu na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Predlagači garantuju za autentičnost dostavljenog djela i za saglasnost autora za učešće na konkursu.