Zaključak predloga mjere u cilju rješavanja problema poljoprivrednika sa područja opštine Bijelo Polje, usvojen je jednoglasno danas na sjednici lokalnog parlamenta.

U predlogu mjera koji je bio na dnevnom redu 8. sjednice Skupštine opštine Bijelo Polje se daje puna podrška proizvođačima malina, vlasnicima hladnjača i stočarima sa teritorije opštine Bijelo Polje.

„Zaključcima se predlaže Vladi Crne Gore da primijeni interventne mjere u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, radi podrške pomenutim granama poljoprivrede, zbog makroekonomskih poremećaja na regionalnom i evropskom tržištu“ – kazao je predsjednik SO Bijelo Polje, Ernad Suljević.

On je naveo da u skladu sa navedenim, a zbog značaja koje ove grane imaju na ekonomski razvoj sjevera, Skupština opštine Bijelo Polje predlaže Vladi Crne Gore donošenje seta finansijskih mjera kojim bi se omogućila finansijska održivost poljoprivrednih proizvođača i hladnjačara, kao jedne kompaktne cjeline u cilju prevazilaženja ovog trenutno kriznog momenta.