Predsjednik Petar Smolović sa saradnicima obišao je radove na izgradnji tri stambene zgrade za bjelopoljske penzionere u naselju Ribarevine.

Tom prilikom, predsjednik je razgovarao sa predstavnicima Udruženja penzionera Bijelog Polja na čelu sa Milanom Minićem i izvođačima radova i upoznao se sa dinamikom radova na objektima za pripadnike najstarije populacije u našem gradu.

“Opština je dala svoj doprinos na način što je dala plac za izgradnju tri zgrade za penzionere, oslobodila svih komunalija i asfaltirala pristupni put. Prva faza objekta se uskoro završava, a to je ukrovljenje ova tri objekta. Kako sam informisan očekuje se pomoć Ministarstva rada i socijalnog staranja i Fonda PIO, koji su uz Udruženje penzionera Bijelog Polja investitori, te se nadam da će se u što skorijem roku završiti zgrade za 12 porodica penzionera” – kazao je Smolović.

Predstavnik Udruženja Milan Minić je istakao da se tri zgrade rade veoma kvalitetno, te da je veoma važno ubrzati radove koji predstoje na opremanju ovih zgrada. Procijenjena vrijednost radova je 360 hiljada eura, a ukoliko se budu poštovali rokovi u novi dom do kraja godine useliće 12 porodica penzionera.

“Mi ovih dana završavamo da se završi pokrivanje ove tri zgrade čime ćemo potrošiti do sada opredijeljen novac od 170 hiljada eura. Potrebna nam je hitno pomoć za nastavak radova i mi smo se već obratili Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu finansija i Fondu PIO, ali još uvijek nismo dobili odgovore na naše zahtjeve za pomoć u obezbjeđivanju oko 200 hiljada eura za završetak radova” – naveo je Minić.

On je zaključio da je veoma važno je da se sva tri objekta rade veoma kvalitetno, te da očekuje da stigne podrška od nadležnih državnih institucija, jer u Bijelom Polju ima oko više od 80 penzionera koji u svom radnom vijeku nisu završili stambeno pitanje i očekuju skoriji završetak ova tri stambena objekta.