Akademski slikar Milutin Obradović će predstaviti izložbu "Običan malecki san“ večeras 29. marta, u 19:30 h u galeriji JU Centar za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo“. Izložbu će otvoriti mališani Dječjeg vrtića "Dušo Basekić“, područne jedinice "Crvenkapa“, koji su pripremili poseban performans kreiran isključivo za ovu priliku.

Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je na FLU na Cetinju 2002. godine.

Obradović je jedan od najzapeženijih slikara Crne Gore. Izlagao je u prestižnim galerijama u zemlji i regionu, a ono što ovu izložbu čini posebnom je činjenica da je ovo prva Obradovićeva izložba nakon dvije i po godine, koliko nije izlagao, što je uzrokovano pandemijom korona virusa.

Recenziju za katalog pisala je magistar slikarstva Aleksandra Popović koja, između ostalog, za Milutinovo slikarstvo kaže: „Za Milutina Obradovića slikarstvo nije zanimanje, već opsesija, poezija i najintimnija ispovijest. On ne slika da bi stvarao, već da bi kao čovek opstao“.

Izložba "Običan malecki san“ sastoji se od 21 eksponata urađenog u tehnici uljanih boja na platnu i 25 crteža urađenih u kombinovanoj tehnici. Stoga, "Običan malecki san“ će biti značajan likovni praznik za oči koji će Obradović "pokloniti“ pridošlom proljeću svog rodnog grada.

Izložba će biti otvorena do 16. aprila, a može se posjetiti radnim danima od 9h do 15h. Nakon Bijelog Polja, 10. juna, u organizaciji prestižne galerije Doma Vojske, istu izložbu moći će da vide i ljubitelji likovne umjetnosti u Beogradu.