U hotelu "Bijela rada" danas je organizovana "Šarena pijaca zdravlja" koju su u okviru kampanje "Zajedno za rodnu ravnopravnost, zdravu hranu, protiv siromaštva u duhu preduzetništva", realizovali Preduzetnički centar Srednje stručne škole, Kancelarija za rodnu ravnopravnost i Turistička organizacija Bijelo Polje.

Na mnogobrojnim štandovima koje su kreirali osnovci i srednjoškolci i razna udruženja domaće radinosti, bili su izloženi mnogobrojni proizvodi od meda, voća, povrća, suvenira, pletenih ručnih radova a mnogobrojni posjetioci bili su u prilici da se na jednom mjestu snabdiju kvalitetnim proizvodima.

- Organizovanjem ove sajamske manifestacije željeli smo da skrenemo pažnju na današnji Međunarodni dan žena na selu i, sjutrašnji Svjetski dan hrane, i da pokažemo koliki je doprinos žena u pripremanju proizvoda izloženih na današnjoj pijaci. Ovdje je i veliki broj učenika iz mnogih bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola, koji također prodaju svoje proizvode i na taj način pokazuju koliko doprinose svom domaćinstvu i društvu uopšte, kazala je predstavnica opštinske Kancelarije za rodnu ravnopravnost Almasa Rizvanović.