Izložba ilustracija ''Bhagavad Gita'', autorke doc. dr Tatjane Burzanović, biće otvorena u srijedu, 28. septembra, u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 19 sati.

Nakon predstavljanja izložbe, planiran je i razgovor sa autorkom radova, koja, kako su saopštili iz Centra za kulturu, kroz svoj umjetnički i pedagoški rad, istražuje odnos simultane i sukcesivne umjetnosti, kao i matematičke analogije među umjetnostima.

Doc. dr Tatjana Burzanović je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje je i magistrirala na temu ''Interrelacija između pisma i tiska''. Doktorirala je na Univerzitetu u Beogradu. Trenutno je angažovana kao dekan i predavač na Fakultetu za dizajn i multimediju, na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

Autorka je nekoliko knjiga koje je ambasada Indije iz Beča prevela na engleski jezik, od kojih su dvije štampane u Americi. Dobitnica je brojnih nagrada za umjetnička i književna djela. Za knjigu ''Himna čovjeku'' dobila je prvu nagradu za najbolje opremljeno umjetničko bibliofilsko izdanje na drugom Sajmu knjiga u Podgorici, između 130 izlagača iz svijeta. Na jedanaestom Sajmu knjiga, takođe u Podgorici, dobila je prvu nagradu za najbolje opremljeno umjetničko bibliofilsko izdanje, za knjigu ''Međuodnosi umjetničkih svjetova – ilustracije Bhagavad Gite'', između 150 izlagača iz svijeta.