Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, uz podršku Vlade SAD-a i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Institutom za javno zdravlje Crne Gore i domovima zdravlja, realizuje „Karavan zdravlja i vakcinacije“ .

"Treći od četiri predviđena „Karavana zdravlja i vakcinacije“, biće održan u ponedjeljak 13.03.2023.godine u Bijelom Polju na glavnom gradskom trgu, u periodu od 11:30 do 14:30 časova" - saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

U saopštenju se navodi da će građani imati priliku da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama).

"Posebno je važno što će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina. Istovremeno, biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi i sl" - navodi se u saopštenju.

U okviru „Karavana zdravlja i vakcinacije“ planirano je sprovođenje niza informativno-edukativnih aktivnosti, takođe planiran je i prikladan umjetnički program.