Festival dramskih amatera Crne Gore, 52. po redu, održaće se u Bijelom Polju od 13. do 17. juna, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje, u organizaciji JU Centra za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''.

Festival će otvoriti predstava "San ljetnje noći" Centra za kulturu Pljevlja u režiji Jovana Ljubenovića. 

Osim nje, na repertoaru će se naći i "Par godina za nas" Akord teatra za mlade - Nikšić, u režiji Dragana Kneževića, "Pravi zapad" Akord teatra - Nikšić u režiji Milana Erakovića, "Policajci" Centra za kulturu Pljevlja u režiji Jovana Ljubenovića, "Roman Dikhlo" NVO Savez za djecu i mlade, "Kuća" - Podgorica (režiju i dramaturgiju potpisuju Zoran Rakočević i Milo Bešović), "Muzej voštenih figura" KIC-a "Budo Tomović" i pozorišne trupe "Preporodilište" (autorski projekat Branka Kovačevića), "Desert Flower" Studentskog teatra iz Podgorice (tekst i režiju potpisuje Dragan Koprivica), "Kokoška" Centra za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo" Bjelopoljskog pozorišta u režiji Moamera Kasumovića. 

Festival će zatvoriti profesionalna predstava koja će biti izvedena u čast nagrađenih "Noć skuplja vijeka" gdje glavne uloge tumače Slobodan Marunović i Žana Marinković. 

Razgovore o predstavama vodiće novinar i publicista Vanja Kovačević

Kako su kazali iz Centra za kulturu, prateći program 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore će sadržati različite programske cjeline, u okviru kojih će se realizovati izložba slika akademskog slikara Mehmeda Meše Suljevića, promocija knjige 'Sabrane drame' savremenih dramskih pisaca Crne Gore o kojoj će govoriti recenzent knjige dr Radoje Femić i urednica Izdavačke djelatnosti Nikšićkog pozorišta Slavojka Marojević.

Najmlađi ljubitelji pozorišne umjetnosti će, u okviru pratećeg programa, biti u prilici da uživaju u dječjem dramskom stvaralaštvu iz Rožaja, Mojkovca i Bijelog Polja, a festivalski program će biti obogaćen i koncertom učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Bijelog Polja.