Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju pozvala je danas sve ljubitelje prirode da predstojećeg vikenda posjete planinu Bjelasicu i budu dio manifestacije “Bjelasica za sve – Bjelasica ne može da čeka”.

Direktor Marko Maslovarić naglasio je značaj organizacije manifestacije koja podsjeća cjelokupnu javnost na značaj valorizacije potencijala Bjelasice za Bijelo Polje, ali i pruži šansu našim sugrađanima da upoznaju bjelopoljsku stranu Bjelasice i njene ljepote.

“Manifestacija rekreativnog karaktera jedina je realna opcija, obzirom da je sva infrastruktura, počevši od putne, završno sa vodovodnom, značajno urušena obzirom da radovi na valorizaciji Bjelasice nijesu nastavljeni, te da je zub vremena učinio svoje, pa je sam organizator ove godine onemogućen u organizaciji trke, koja je proteklih godina bila međunarodnog karaktera” – kazao je Maslovarić.

Upravo zbog toga je apel upućen svim segmentima društva, da Bjelasica ne može da čeka, te da je neophodno da damo doprinos u konačnoj valorizaciji svih potencijala kako bi i Bijelo Polje svoj razvoj temeljilo na svojoj realnoj šansi.

Strukturu staze predstavio je vodič Dimitrije Dulović, koji je ukazao na potrebu organizacije ovakvog događaja, kako bi naše sugrađane edukovali za pravilno postupanje prilikom boravka na planini. Dulović je naglasio da staza prolazi kroz dio koji je važio za nomadsku stazu, staru preko 100 godina, koju su koristili mještani kako bi izdizali na katun, a naročito je značajno što prolazi kroz stogodišnju šumu, koja svjedoči o prirodnim bogatstvima ovog kraja.

Organizatori manifestacije “Bjelasica za sve – Bjelasica ne može da čeka” zahvalili su za podršku koju će naredna dva dana pružiti Služba zaštite i spašavanja Bijelo Polje, Vojska Crne Gore, Opština Bijelo Polje  i Crveni Krst Crne Gore kako bi se ovaj događaj organizovao na visokom nivou.