Jesenji pozorišni salon, treći po redu, održaće se u Bijelom Polju od 1. do 5 decembra.

Publici će se na pozorišnoj manifestaciji predstaviti 5 predstava različitih žanrova, a jedna od njih će biti izvedena i za najmlađe ljubitelje pozorišne umjetnosti.

Ovogodišnji Jesenji pozorišni salon, otvoriće predstava ''Ajmo na fuka'', autora i reditelja Dragana Komadine, nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta u Mostaru, dok će druge večeri biti izveden komad domaćina ''Nobelovci'', koja je rađena po tekstu i u režiji Obrada Nenezića u produkciji Bjelopoljskog pozorišta.

Dan kasnije najmlađi ljubitelji pozorišne umjetnosti biće u prilici da uživaju u predstavi ''Energija i ja'', prema tekstu i režiji Dušanke Belade, u izvođenju Umjetničkog ateljea ''Arlekin'' iz Podgorice. Pretposljednje večeri Jesenjeg pozorišnog salona, pred bjelopoljskom publikom biće izvedena romantična komedija "Kuku majko”, koju je po tekstu Nikole Popovića, u produkciji pljevaljskog Centra za kulturu, režirala Jovana Jelovac Cavnić. Jesenji pozorišni salon, 5. decembra, zatvoriće predstava Bjelopoljskog pozorišta ''Kokoška'', koju je prema tekstu Nikolaja Koljade režirao Moamer Kasumović.

Ogranizator 3. Jesenjeg pozorišnog salona je JU Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo".